Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Nosatîi: "Apropierea războiului de hotarul nostru, în prezent, nu este o realitate"

16 iun. 2023,, 09:30   Politică
2634 0

"Apropierea războiului de hotarul Republicii Moldova nu este o realitate, iar acest lucru este demonstrat de determinarea țărilor Alianței Nord – Atlantice de a oferi mai mult sprijin Ucrainei", a declarat ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi.

Oficialul a afirmat că, între timp, autoritățile de la Chișinău continua să modernizeze Armata Națională cu echipamente noi și cu instruiri pentru militari.

"Un scenariu de o oarecare probabilitate de apropiere a războiului de hotarele Republicii Moldova nu este o realitate. Am încredere că situația dată ne permite să ne ocupăm de planurile noastre, de dezvoltarea sistemului național de apărare, de fortificarea capacităților operaționale, de instruire militarilor. Sîntem în siguranță", a declarat Anatolie Nosatîi, transmite Noi.md cu referire la radiomoldova.

Amintim că anterior Anatolie Nosatîi a declarat că Moldova este în proces de achiziționare un sistem de monitorizare a spațiului aerian, iar militarii Armatei Naționale vor începe în curînd instruirile.

4
4
0
0
8

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?