X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Noile radare nu pot fi utilizate? Deputat PAS: trebuie încă să învețe cum să le folosească

13 feb. 12:06   Politică
2337 1

Republica Moldova ar putea achiziționa încă cîteva radare de supraveghere aeriană, pe lîngă cel pe care-l deține în prezent. Declarația a fost făcută de deputatul PAS Dorin Istratii în cadrul ediției din 12 februarie a emisiunii „Ora expertizei”, de la Jurnal TV. Parlamentarul a precizat că reprezentanții Ministerului Apărării trebuie încă să învețe cum să folosească radarul care îl are în posesie.

În timpul emisiunii, Dorin Istratii a vorbit despre potențialul de apărare al Moldovei în contextul cazului recent cînd fragmente de dronă Shahed, folosite de Rusia în invazia împotriva Ucrainei, au căzut în sudul țării noastre, transmite NM.

„Pe partea de apărare antiaeriană, radarul pe care îl avem detectează la 250 de kilometri și poate doborî pe o rază de acoperire de pînă la 100 de kilometri. Respectiv, acum acesta se află în regim de testare la Ministerul Apărării, unde colegii trebuie să învețe să-l și folosească. Și cred că o să mai avem nevoie de astfel de radare. Nu cred că va fi unicul pe care îl va avea Republica Moldova, fiindcă trebuie să ne apărăm țara noastră.”, a declarat Dorian Istratii.

Precizăm că, în decembrie 2023, Republica Moldova a intrat în posesia unui radar de supreveghere aeriană performant. Acesta a fost achiziționat din bugetul național de apărare, prin intermediul companiei franceze „THALES”, care a asigurat sprijinul informațional și logistic.

2
4
0
1
46

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?