X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Nicu Popescu la Bruxelles: Șeful diplomației a avut mai multe întîlniri importante

12 dec. 2023,, 14:45   Politică
1399 0

Nicu Popescu și-a început luni seara vizita la Bruxelles. Deplasarea șefului diplomației de la Chișinău are loc înaintea Consiliului UE de pe 14-15 decembrie, unde urmează să se decidă dacă pentru Moldova vor fi deschise negocierile de aderare la Uniunea Europeană.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a anunțat despre discuțiile lui Popescu cu oficialii UE și omologii din statele membre și țările partenere. Ulterior, ministrul va pleca la Paris, transmite Noi.md cu referire la realitatea.

Prima întrevedere a lui Popescu a fost cu Gert Jan Koopman, comisar pentru politica europeană de vecinătate și negocierile de extindere. Discuțiile au vizat realizarea celor 9 recomandări ale UE și următorii pași pe care Moldova trebuie să îi parcurgă pentru a ajunge membră a comunității europene.

Au urmat discuții cu ministrul de Externe estonian Margus Tsakhna, șeful diplomației din Slovacia Juraj Blanar, ministra română Luminița Odobescu, omologul lituanian Gabrielius Landsbergis și cel leton Krisjanis Karins.

Discuțiile cu omologii s-au referit la cooperarea bilaterală a țării noastre cu statele partenere, progresele Moldovei pentru integrare europeană și preluarea bunelor practici de la țările membre ale UE, pentru a facilita aderarea.


6
1
0
0
11

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?