X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Nichiforciuc: ”Acest referendum este organizat strict în interesul unui singur partid”

21 mar. 08:15   Politică
2933 0

Partidul Mișcarea „Respect Moldova”, al cărui lider este fostul deputat democrat, Eugeniu Nichiforciuc, nu a primit invitație la consultările de la Președinție privind referendumul european. Declarația a fost făcută de Nichiforciuc, la emisiunea „Rezoomat” de la RLIVE TV.

În opinia politicianului, deși susține vectorul european și aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană, acest referendum este organizat strict în interesul unui singur partid.

„Pentru mine nu este nimic nou. De-a lungul carierei politice și din experiența pe care o am, toate partidele care s-au aflat la guvernare au încercat să-și creeze careva facilități, comodități ca să rămînă în continuare la guvernare. Să-și influențeze cumva campania electorală din surse administrative și așa mai departe. În 2019, Partidul Democrat, fiind la guvernare, a inițiat un referendum în paralel cu alegerile parlamentare. Și atunci ați fost criticați pentru asta de PAS! Exact, cei care astăzi fac unele acțiuni, sînt cei care cîndva au criticat pentru asta liderii Partidului Democrat. Ce concluzie putem trage de aici? Pentru mine este cert, cei de la PAS, cu nimic nu se deosebesc de cei care au condus cîndva Partidul Democrat, pentru că fac aceeași pași.

Cert este că întrebarea care este pusă la referendum, este una pe care, cel puțin noi ca formațiune, o vom susține indiferent că acest referendum va fi organizat în ziua alegerilor, după or înainte. Integrarea europeană este unica cale pe care Republica Moldova trebuie să înainteze. Modul în care se petrece… este pentru binele cetățenilor or în beneficiul unui partid? Aici, deja fiecare cetățean trebuie să-și facă concluzia.

Ați fost invitați la consultări de Președinție? Noi am fost primii care am anunțat că acest referendum este prea important pentru Republica Moldova, noi am propus crearea unui Comitet, cu forțe adevărat proeuropene, pentru că forțele obscure sînt mult mai organizate azi. Inițiativa noastră a fost una absolut corectă și sinceră. (…) Noi nu am primit nici o invitație, dar nici nu ne pare rău pentru că lucrurile petrecute în jurul acestui referendum ne confirmă că este interesul unui singur partid, de a folosi acest referendum în scop electoral”, a precizat Eugeniu Nichiforciuc.


Amintim că Maia Sandu a organizat consultări cu mai multe partide din țară, în luna februarie, pe subiectul referendumului de aderare la UE. La discuții au participat reprezentanții a 14 partide politice, care și-au arătat susținerea față de organizarea referendumului. Igor Dodon, Vladimir Voronin și Ion Chicu ar fi fost invitați de Maia Sandu, însă aceștia au refuzat.

26
2
1
4
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?