Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Moldova își consolidează relațiile cu Turcia: Secretarul de stat s-a întîlnit cu ambasadorul

7 oct. 2022,, 11:15   Politică
2348 0

Secretarul de stat Veaceslav Dobîndă a desfășurat o întrevedere cu ambasadorul Turciei la Chișinău, Uygar Mustafa Sertel, care recent și-a început misiunea diplomatică în țara noastră.

Diplomații au reafirmat interesul părților pentru un dialog bilateral aprofundat, în spiritul relațiilor de prietenie și Parteneriatului Strategic dintre Republica Moldova și Turcia.

În acest sens, oficialii au evidențiat importanța organizării, a celei de-a doua ședințe a Consiliului de Cooperare Strategică la Nivel Înalt.

În cadrul convorbirii, adjunctul diplomației de la Chișinău a pledat pentru diversificarea relațiilor comercial-economice, aflate pe o tendință ascendentă, fiind salutată creșterea în ultimii ani a investițiilor dintre țările noastre.

Secretarul de stat Veaceslav Dobîndă și ambasadorul Uygar Mustafa Sertel au mai discutat despre situația regională în contextul războiului, impactul socio-economic asupra țării noastre și criza energetică.


La final, oficialul moldovean a asigurat diplomatul turc de toată deschiderea și susținerea MAEIE pentru fortificarea în continuare a relații moldo-turce.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?