X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Michalko se declară extrem îngrijorat după invalidarea alegerilor

21 iun. 2018,, 09:42   Politică
2486 2

Ambasadorul UE la Chișinău, Peter Michalko se arată ingrijorat de decizia instantei de judecata de a declara nule alegerile locale de la Chișinău. Diplomatul a scris pe Facebook că „voința poporului trebuie respectată în orice societate care aspiră să devină democratică".

Într-o declarație de presă, ambasada Statelor Unite a numit decizia instanței „neașteptată și netransparentă”, spunînd că ea contribuie la „erodarea încrederii cetăţenilor moldoveni în procesul democratic”. Tot astăzi Joseph Daul, președintele Partidului Popular European, din Parlamentul European, care l-a sprijinit pe Năstase la alegeri, a spus că decizia instanței ar dovedi că „cartelul Plahotniuc-Dodon a decis să folosească sistemul de justiție controlat politic pentru a-și aduce prin ușa din spate propriul primar”.

Și Prim-ministrul Pavel Filip s-a referit astăzi la invalidarea alegerilor din municipiul Chișinău. Premierul a spus că în urma acestei decizii care a bulversat opinia publică, apar speculații orientate împotriva guvernării.

„Cui folosește o asemenea decizie în mod real? Noi ca guvernare avem doar de pierdut în asemenea situație. Toate acestea se întîmplă într-un moment în care se prefigurau mai multe reușite, atît pe plan intern, cît și pe plan extern. Mă refer atît la dimensiunea politică, decizii importante care urmează să fie luate în următoarele zile la nivel internațional, cît și la dimensiunea financiară”, a menționat premierul.

Marți seara, aproape de ora 22.00, Judecătoria municipiului Chișinău, sediul Centru, a luat decizia de a nu valida rezultatele alegerilor locale noi din Chișinău.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?