Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Maia Sandu: Se fac încercări de a dăuna relațiilor dintre Republica Moldova și Ucraina

9 feb. 15:16   Politică
7365 0

O încercare de a dăuna relațiilor dintre Moldova și Ucraina – așa a comentat președinta Maia Sandu informațiile apărute în spațul public potrivit cărora Serviciul de Informații și Securitate (SIS) ar fila diplomați ucraineni.

Declarația a fost făcută de șefa statului joi, 8 februarie, în cadrul emisiunii „Bună seara”, de la postul public de televiziune, Moldova 1.

„SIS a răspuns. Eu sînt sigură că sînt niște încercări ca să dăuneze relațiilor dintre Republica Moldova cu Ucraina. Relațiile noastre sînt bune, Ucraina ne protejează și noi face tot ce putem pornind de la resursele noastre. Vom consolida aceste relații și în continuare, pentru că avem nevoie unii de alții”, a declarat președinta Maia Sandu, transmite NM.

Amintim că jurnalista Natalia Morari a publicat pe 22 ianuarie un reportaj despre o presupusă filare a diplomaților ucraineni din Moldova. Morari spunea atunci că atît serviciile secrete din Ucraina, cît și președintele Vladimir Zelenski, ar cunoaște despre faptul că diplomații ucraineni sînt filați, încă de la început. Măsurile de spionaj, spunea Morari, ar continua și în prezent.

O zi mai tîrziu, deputatul PAS și președintele Comisiei parlamentare securitate națională, apărare și ordine publică, Lilian Carp, a comentat declarațiile lui Morari. Parlamentarul le-a calificat ca fiind o „provocare crasă”.

14
13
2
1
37

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?