X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Maia Sandu: "Gîndurile mele sînt la familiile care i-au pierdut pe cei dragi în Japonia"

2 ian. 16:45   Politică
3354 0

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a transmis un mesaj de compasiune prim-ministrului nipon Fumio Kishida, după cutremurul devastator care a decimat țara în prima zi a anului 2024.

Șefa statului s-a arătat „profund întristată” de seismul care a afectat, în special, vestul Japoniei, menționînd că gîndurile sale sînt alături de „toți cei afectați”, transmite NM.

„Sînt profund întristată de cutremurele devastatoare din vestul Japoniei. Gîndurile mele sînt la familiile care i-au pierdut pe cei dragi în Ishikawa și la toți cei afectați. Moldova este solidară cu Japonia. Îți transmitem sincere condoleanțe, Fumio Kishida”, a scris președinta Maia Sandu pe platforma X, fosta Twitter.

Menționăm că cel puțin 48 de oameni au fost confirmați morți în Japonia după puternicul cutremur cu magnitudinea 7,6 din 1 ianuarie 2024. Acesta este un bilanț provizoriu, iar căutările continuă. Japonezii sînt într-o cursă contra cronometru pentru a-i scoate pe cei prinși sub dărîmături. Pe lîngă construcțiile care s-au surpat, în jur de 200 de case dintr-un oraș au ars în incendiile care au izbucnit după seism, scrie Digi24.ro. Guvernul nipon a anunțat că a format o forță operativă de 10.000 de salvatori.

În cursul zilei, un mesaj de condoleanțe pentru poporul nipon și omologul său de la Japonia a transmis și premierul Dorin Recean. „sîntem îndurerați”, a scris premierul cu mențiunea că „cetățenii Republicii Moldova sînt alături de cetățenii niponi în aceste vremuri dificile”.

5
0
1
3
17

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?