X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Maia Sandu despre candidatele excluse din dezbateri: A fost o decizie greșită

2 noi. 2023,, 23:06   Politică
4137 4

Șefa statului Maia Sandu a declarat că interdicția de a vorbi în limba rusă la dezbaterile electorale de la Radio Moldova și Moldova 1 a fost o decizie greșită. Președinta a comentat acest subiect la emisiunea online „Internetul Grăieşte”.

„Eu cred că a fost o decizie greșită să nu îi permită să vorbească în limba rusă, chiar dacă vorbitoarea a demonstrat lipsă de respect pentru că știe limba de stat. Nu este corect să se intervin în acest fel. Nu știu dacă este asta în regulament. Regulamentele trebuie schimbate. Avem vorbitori de limba rusă și ei trebuie să aibă acces la conținut în limba rusă”, a declarat Maia Sandu, transmite realitatea.

Amintim că, Diana Caraman , candidata PCRM la funcția de primar de Chișinău și Alla Popova, candidata Partidului „Patrioții Moldovei” au fost excluse din dezbaterile electorale, în zile diferite, de la Radio Moldova și Moldova 1 pentru încălcarea regulamentului. Mai exact, nu au putut să vorbească în limba de stat și au insistat să o facă în limba rusă, dar nu a fost să fie. Ambele candidate au insistat că moldovenii cunosc limba rusă, dînd de înțeles că nu ar trebui să fie vreo problemă, dacă se vor exprima în limba rusă.

Directorul general al Companiei „Teleradio Moldova”, Vlad Țurcanu, a comentat că un candidat care aspiră la funcția de primar al unui oraș unde se vorbește în limba de stat, trebuie să poată să se exprime în limba acestora, precizînd că regulamentul instituției prevede norme clare în privința modului în care au loc dezbaterile.

Regulamentul dezbaterilor este publicat pe pagina web a Companiei Teleradio Moldova și este transmis din timp tuturor candidaților. Niciunul dintre aceștia nu l-a contestat, iar toți cei care au participat pînă acum la emisiunile de dezbateri, l-au respectat.

8
3
1
5
46

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?