Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Maia Sandu comentează decizia Curții Constituționale privind organizarea referendumului

16 apr. 15:53   Politică
3074 3

Președintele R. Moldova, Maia Sandu a salutat decizia Curții Constituționale, care a avizat pozitiv organizarea referendumului pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană, anunță Noi.md

Referendumul este programat să aibă loc pe 20 octombrie și va pune cetățenilor întrebarea: „Sunteți pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană?”

În acest context, Sandu a spus: "Avem nevoie de unitate, avem nevoie de implicarea fiecărui partid, organizație civică, cetățean, ca împreună sa garantăm pacea și bunăstarea pentru moldoveni. Uniți pentru Moldova Europeană vom reuși să îndeplinim obiectivul nostru comun - ca moldovenii să trăiască în pace, demn și liber într-o țară europeană puternică".

Noi.md amintește că, intenția de a organiza referendumul concomitent cu alegerile prezidențiale a fost criticată dur în societate, unii juriști fiind de părerea că, asta poate duce la contopirea ilegală a două interese contradictorii: interesul general – la referendum; interesul de partid – la alegerile generale.

10
0
0
6
115

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?