Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Maia Sandu a primit premiul „Robert Blum pentru Democrație 2024”

18 mai. 15:51   Politică
4925 3

Astăzi, 18 mai, la Leipzig, președinta Maia Sandu a primit premiul „Robert Blum pentru Democrație 2024”, oferit sub patronajul Președintelui Germaniei, Frank-Walter Steinmeier. Premiul este însoțit de 25000 de euro, sumă pe care șefa statului o va dona.

„Acest premiu nu este doar o recunoaștere a eforturilor mele, dar și o dovadă a rezilienței și determinării cetățenilor Republicii Moldova în calea spre democrație”, comunică Președinția.

Președintele Steinmeier, după întrevederea de vineri cu șefa statului, la Berlin, a afirmat că „în vremuri în care războiul a revenit în Europa și cînd democrația liberală trebuie să se afirme pe plan intern și extern, conduceți țara cu încredere și curaj. Fie ca acest Premiu să vă dea putere să vă continuați angajamentul pentru o Moldovă democratică și europeană”.

Premiul „Robert Blum pentru Democrație” este oferit la fiecare doi ani personalităților care s-au remarcat în promovarea drepturilor omului și democrației. Robert Blum a fost un politician german din secolul al XIX-lea, care a luptat pentru unificarea Germaniei, pentru justiție și libertate.

Amintim că în perioada 17-18 mai, președinta Maia Sandu s-a aflat într-o vizită de lucru în Germania, unde a avut întîlniri cu oficiali ai Germaniei, inclusiv, Președintele Steinmeier, cancelarul Olaf Scholz și Președinta Bundestagului, Bärbel Bas. De asemenea, vineri s-a văzut cu comunitatea de moldoveni din Berlin și urmează să discute azi și cu conaționalii din Frankfurt pe Main.

16
2
0
2
114

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?