Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Maia Sandu a discutat cu Antony J. Blinken, Secretarul de stat al SUA

18 feb. 2023,, 12:45   Politică
3501 0

Președintele Maia Sandu s-a întîlnit la Conferința de Securitate de la München cu Antony J. Blinken, Secretarul de stat al Statelor Unite ale Americii, relatează MOLDPRES.

Serviciul prezidențial de presă a comunicat agenției că discuțiile dintre cei doi au vizat mai multe subiecte importante printre care și provocările de securitate.

„Am vorbit despre provocările de securitate cu care ne confruntăm noi și întreaga regiune dar și despre eforturile depuse de către autoritățile de la Chișinău pentru consolidarea statului de drept, modernizarea economiei și asigurarea securității cetățenilor noștri”, a spus președintele Maia Sandu.

Totodată, șefa statului a mulțumit Statelor Unite pentru asistența cuprinzătoare pe care o primim. „sîntem recunoscători poporului american pentru contribuția consecventă la dezvoltarea democrației, a instituțiilor publice și pentru sprijinul pe care ni l-a oferit în aceste vremuri complicate pentru a deveni mai rezilienți economic și energetic, dar și mai performanți în domeniul securității”, a punctat președintele Maia Sandu.

În perioada 17-19 februarie, șefa statului, Maia Sandu, participă la Conferința de Securitate de la München. În cadrul evenimentului internațional din Germania, agenda președintelui R. Moldova prevede întrevederi cu lideri de stat și de și guverne, înalți oficiali europeni, dar și cu unii șefi de organizații internaționale.



7
0
0
0
23

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?