X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

MAEIE reacționează la interdicțiile impuse de Rusia

25 apr. 2023,, 16:38   Politică
3061 1

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene comentează a luat act de deciziile autorităților ruse de a declara persona non grata un diplomat al Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă, precum și de a aplica interdicția de intrare în Federația Rusă pentru unii oficiali ai Republicii Moldova.

Despre aceasta, MAEIE a anunțat într-un comunicat de presă.

"MAEIE își exprimă regretul față de aceste decizii și reiterează faptul că autoritățile Republicii Moldova întreprind toate măsurile necesare în vederea prevenirii tentativelor de imixtiune în afacerile interne ale Republicii Moldova", menționează sursa citată.

Amintim, ambasadorul Republicii Moldova, Lilian Darius, a fost convocat la Ministerul rus al Afacerilor Externe unde i-a fost înmînată o notă de protest din cauza faptului că un angajat al Ambasadei Republicii Moldova a fost declarat persona non-grata și a fost expulzat din Federația Rusă. Alți cîțiva oficiali moldoveni au primit interdicția de a intra în Rusia pentru "declarații anti-ruse regulate și aderarea Chișinăului la listele de sancțiuni ale UE".

13
2
0
0
7

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?