X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Legea privind executorii judecătorești a fost modificată

30 noi. 2023,, 13:15   Politică
2386 0

Un proiect de lege care prevede modificarea Legii privind executorii judecătorești a fost votat, în a doua lectură, de 56 de deputați.

Documentul a fost elaborat de Ministerul Justiției și are scopul de a crea premisele normative pentru elaborarea și implementarea standardelor profesionale pentru executorii judecătorești.

Autorii inițiativei legislative stipulează reguli clare privind declanșarea procedurilor disciplinare și criterii de inadmisibilitate a sesizărilor prin care se solicită tragerea la răspundere disciplinară a executorilor judecătorești. De asemenea, în document sînt determinate cerințele față de sesizările prin care se reclamă acțiunile sau activitățile desfășurate de executorii judecătorești. Prevederile legislative mai vizează modalitatea de constituire a Comisiei de licențiere a executorilor judecătorești și a Colegiului disciplinar. Totodată, Ministerul Justiției va avea competențe suplimentare în cazul constatării unor situații de blocare a funcționării organului profesional.

4
0
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?