X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

La MAEIE s-a desfășurat o rundă de consultări politice interministeriale moldo-azere

6 apr. 2023,, 20:45   Politică
2559 0

La Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene s-a desfășurat o rundă de consultări politice interministeriale moldo-azere, delegația moldovenească fiind condusă de către secretarul de stat Ruslan Bolbocean, iar cea azeră – de către viceministrul afacerilor externe Khalaf Khalafov.

Discuțiile purtate au vizat relațiile bilaterale, situația regională, cooperarea în cadrul organizațiilor internaționale dar și alte chestiuni de interes comun.

În cadrul consultărilor au fost discutate subiectele actuale de pe agenda colaborării moldo-azere, părțile reconfirmînd disponibilitatea pentru dezvoltarea și consolidarea continuă a dialogului politic bilateral, care s-a activizat în ultima perioadă. În context, a fost reiterat interesul în organizarea unor vizite reciproce ale oficialilor din cele două țări, inclusiv la nivel înalt.

La fel, interlocutorii s-au referit la importanța eforturilor de promovare a cooperării sectoriale între Republica Moldova și Republica Azerbaidjan, printre domeniile de interacțiune fiind evidențiate, în special, sfera energetică, comercial-economică, agricultură și cea investițională.

În acest sens, a fost remarcată oportunitatea promovării continue a dialogului pe platforma Comisiei interguvernamentale moldo-azere pentru cooperare economică, pe ordinea de zi a căreia se află mai multe chestiuni de interes comun, inclusiv ce vizează domeniile sus-menționate.


Participanții la consultări au efectuat un schimb de opinii pe marginea evoluțiilor ce vizează securitatea regională, reiterînd sprijinul reciproc pentru suveranitate și integritatea teritorială.

Un subiect aparte a vizat interacțiunea pe linia ministerelor de externe de la Chișinău și Baku. Totodată, a fost reiterat interesul în consolidarea colaborării celor două țări pe platforme internaționale și regionale, precum ONU, Consiliul Europei, GUAM.

0
0
1
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?