X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Iohannis susține lansarea negocierilor privind aderarea R. Moldova la UE

12 dec. 2023,, 15:36   Politică
3170 0

Președintele României, Klaus Iohannis, se va afla în perioada 13 -15 noiembrie la Bruxelles, la Summitul Uniunea Europeană - Balcanii de Vest şi la Consiliul European, context în care va susţine luarea unor decizii privind deschiderea negocierilor de aderare la UE cu Ucraina şi R. Moldova.

Potrivit administrației prezidențiale de la București, Klaus Iohannis susține progresele făcute de cele două state în ceea ce priveşte reformele, iar ele trebuie să fie recunoscute de către Uniunea Europeană, transmite Știri.md.

Președintele României va susţine acordarea statutului de candidat pentru Georgia, precum şi deschiderea negocierilor de aderare cu Bosnia şi Herţegovina, la momentul realizării progreselor necesare respectării criteriilor de aderare. El va insista, totodată, pe accelerarea procesului de aderare a statelor din Balcanii de Vest.

Summitul Uniunea Europeană - Balcanii de Vest va avea loc miercuri, 13 decembrie, şi va aborda evoluţiile înregistrate de la ultima reuniune în acest format, care a avut loc la Tirana, în decembrie 2022, şi sprijinul oferit statelor din Balcanii de Vest de către Uniunea Europeană.

7
0
0
1
18

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?