X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

În cadrul Ministerului de externe va fi înființată o subdiviziune nouă

15 aug. 2023,, 11:21   Politică
2316 0

În cadrul ședinței de guvern, vicepremierul Nicu Popescu a prezentat proiectul de hotărîre privind înființarea unei noi subdiviziuni în cadrul MAEIE, avînd ca obiectiv furnizarea asistenței externe. Această inițiativă va consolida prezența internațională a Republicii Moldova.

„Ne aliniem astfel recomandărilor Uniunii Europene, căutînd să dezvoltăm politici și programe de cooperare internațională pentru progres și modernizare. În prezent, Moldova nu dispune de o legislație specifică privind dezvoltarea și nu oferă oficial asistență altor națiuni, cu toate că deja ne-am implicat activ în rezolvarea unor probleme regionale. Aici putem menționa contribuția noastră în ajutorul umanitar pentru Ucraina și în gestionarea dezastrelor naturale, cum ar fi cutremurele din Turcia.

Chiar dacă vom continua să primim mai mult ajutor decît vom putea să oferim, sîntem hotărîți să ne asumăm un rol activ în depășirea diverselor crize. Această nouă subdiviziune va avea responsabilitatea de a crea un program oficial de asistență pentru dezvoltare. Acest efort ne va permite să oferim sprijin extern și să consolidăm colaborarea cu partenerii interni și internaționali, contribuind astfel la parcursul nostru către Uniunea Europeană și pregătindu-ne pentru statutul de membru al UE.” – a declarat ministrul Nicu Popescu.

3
2
0
0
12

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?