Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

IGP a înregistrat 140 de cazuri de încălcări la scrutinul de astăzi

19 noi. 2023,, 22:52   Politică
2417 0

Pînă la ora 21.00, Inspectoratul General al Poliției a informat Comisia Electorală Centrală despre înregistrarea a 140 de cazuri de încălcări sau incidente la alegerile locale generale.

Potrivit președintelui Comisiei Electorale Centrale (CEC), Angelica Caraman, dintre acestea, cele mai multe sesizări au fost vizavi de transportarea organizată a alegătorilor, inclusiv la Comisia Electorală Centrală a parvenit o sesizare privind transportarea organizată a alegătorilor în localitatea Corjova, Dubăsari, comunică moldpres.

“Și în total, avem 45 de cazuri sesizate de acest fel, 27 de cazuri țin de fotografierea buletinului de vot. Într-un caz am fost informați că buletinul de vot a fost deteriorat, ceea ce constituie o contravenție și s-a întocmit proces-verbal. În 26 de cazuri a fost atestată agitație electorală. Alte 5 cazuri se examinează sub aspect de bănuială rezonabilă de corupere a alegătorilor”, a spus șeful CEC.

Conform sursei citate, în toate cazurile agenții constatatori desfășoară activități de colectare și administrare a probelor.

0
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?