Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Hotărîrea privind retragerea mandatului de deputat al lui Ilan Șor, publicată în Monitorul Oficial

28 apr. 2023,, 10:11   Politică
2397 0

Hotărîrea privind declararea vacanței unui mandat de deputat în Parlament a fost publicată astăzi, 28 aprilie, în Monitorul Oficial.

Conform hotărîrii, se declară vacant un mandat de deputat în Parlament, care aparține Partidului Politic „Șor”, transmite Moldpres.

La 13 aprilie curent, după două zile de dezbateri judiciare, Curtea de Apel Chișinău a pronunțat dispozitivul deciziei în dosarul Șor, care face parte din dosarul „Frauda bancară”, prin care Ilan Șor a fost recunoscut culpabil și a fost condamnat definitiv la 15 ani de închisoare, în penitenciar de tip închis, cu privarea de dreptul de a ocupa funcții in sistemul bancar pe termen de cinci ani. Potrivit deciziei, Ilan Șor urmează să restituie peste 5,2 miliarde de lei (260 mln de euro).

Amintim că ieri, 27 aprilie, deputații au aprobat hotărîrea Parlamentului privind ridicarea mandatului de deputat al lui Ilan Șor.

Partidul Șor a venit cu o reacție în care a anunțat că va contesta la Curtea Constituțională Hotărîrea Parlamentului privind ridicarea mandatului de deputat al lui Ilan Șor.


1
0
0
0
9

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?