X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Guvernul se întrunește în ședință. Ce subiecte sînt pe ordinea de zi

24 ian. 08:31   Politică
2663 0

Republica Moldova va beneficia de un grant în sumă de 600 de mii de euro de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

Banii vor fi direcționați pentru realizarea Proiectului „Deșeuri solide în Republica Moldova”. O hotărîre în acest sens urmează să fie aprobată astăzi în ședința Cabinetului de Miniștri, notează Noi.md cu referire radiomoldova.

Printre cele 26 de proiecte care figurează pe ordinea de zi a Executivului se numără și acordarea unui grant din partea Guvernului Japoniei în valoare de aproximativ 2 milioane de euro. Acesta are scopul de a facilita accesul fermierilor mici și mijlocii la surse financiare pentru procurarea fertilizanților cu respectarea condițiilor de mediu. De asemenea, țara noastră va beneficia și de un grant în sumă de 600 de mii de euro din partea Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare pentru construirea unui sistem de gestionare a deșeurilor în Republica Moldova. Proiectul urmează să fie implementat în trei regiuni ale țării.

Printre subiectele de pe agendă se regăsește și aprobarea Planului național de acțiuni pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană pentru anii 2024-2027. Totodată, din Fondul de intervenție al Guvernului vor fi alocați 100 de mii de lei pentru acordarea indemnizației unice în cazul personalului de la Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească care a decedat în lupta cu COVID-19.

La fel, urmează să fie denunțate încă nouă acorduri încheiate între Republica Moldova și Comunitatea Statelor Independente, în special în domeniul tranzitului de gaze naturale, sau care vizează colaborarea în scopul asigurării tehnico-materiale a organelor competente în domeniul combaterii terorismului și altor forme violente de manifestare a extremismului.


Precizăm că anul trecut autoritățile de la Chișinău au demarat procedura de denunțare a unor acorduri încheiate pe Platforma Comunității Statelor Independente. Pînă acum au fost revocate peste 20 de tratate, considerate drept inoportune și fără beneficii pentru cetățenii țării noastre.

3
0
0
0
20

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?