X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Grecia intenționează să deschidă anul viitor o misiune diplomatică în R. Moldova

3 noi. 2023,, 17:36   Politică
2215 0

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut o întrevedere cu prim-vicepreședintele Legislativului Republicii Elene, Ioannis Plakiotakis.

Oficialul se află, în aceste zile, în vizită la Chișinău pentru a participa, alături de alte circa 20 de delegații, la reuniunea președinților Comisiilor pentru afaceri ale UE și ai Comisiilor pentru afaceri externe, „United4Moldova”, găzduită de Parlament,transmite Direcția comunicare și relații publice a Legislativului.

Prim-vicepreședintele Parlamentului Republicii Elene a anunțat, în cadrul întrevederii, despre intenția Greciei de a deschide anul viitor o misiune diplomatică în țara noastră. „Este o dovadă în plus că relațiile între cele două țări sînt foarte bune și trebuie să le fortificăm și la nivel parlamentar. M-am bucurat să aud că putem miza pe sprijinul Parlamentului Republicii Elene în parcursul nostru european”, a menționat Igor Grosu.

Un alt subiect important discutat a fost securitatea energetică. Republica Moldova își propune să dezvolte cooperarea în acest domeniu, Grecia avînd un rol foarte important la nivel regional în distribuția gazelor.

3
0
2
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?