X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Ghimpu supărat pe unioniști: au încălcat legea

4 sep. 2018,, 07:52   Politică
6164 7

„Nu trebuia să demonstrăm că vrem să stăm pe jos.” Aceasta este concluzia de președintelui Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, după incidental dintre plițiști și unioniști.

Potrivit lui, unioniștii au încălcat legea atunci cînd au blocat circulația la intrarea în oraș, iar forțele de ordine s-au văzut nevoite „să-i ia în brațe” și să-i dea la o parte.

„Nu trebuia să demonstrăm că vrem să stăm pe jos. Nu sînt pentru folosirea forței. De fapt aici a fost un fel de luare în brațe și mutare în alt loc. Nu s-a folosit forța cum vedem în Germania, în SUA”, a declarat Ghimpu în cadrul unui interviu la Adevărul Live.

Ghimpu, este de părere că unioniștii au încălcat legea atunci cînd s-au confruntat cu forțele de ordine.

„La noi e interzis (să blochezi circulația - n.r.). Sînt condiții stipulate de lege în care nu se permite celor care organizează mitinguri, proteste să blocheze drumuri. Aici nici nu s-a anunțat că autobuzele trebuie să vină în Piață. Este un drum internațional care a fost blocat. Nu vreau să spun că intervenția polițiștilor a fost una justificată. Noi trebuie să facem așa încît să nu-i punem în situație nici pe polițiști și nici polițiștii pe noi”, a adăugat politicianul.

Referindu-se la faptul că printre cei bruscați de polițiști s-a numărat și un deputat în Parlamentul României, Ghimpu nu a exclus că acest lucru ar putea fi parte a unui scenariu.

„Codreanu are imunitate în România. Polițiștii au știut foarte bine că este acolo. Unii vorbesc că special l-au oprit pe Simeon la hotar pentru că e cetățean român și nu poate candida și de asta trebuia un lider aici și l-au băgat pe Codreanu. Un scenariu prin care să-l victimizeze pe Codreau și să-l facă liderul unioniștilor. Noi trebuie să fim un exemplu. Și eu puteam să mă pun pe bulevardul Ștefan Cel Mare cînd l-au arestat pe Chirinciuc sau pe Chirtoacă. Acum poliția spune una, ei spun alta și lumea nu mai înțelege și nu mai știe ce să creadă”, a mai subiliniat el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?