X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Eșanu cu privire la licitația de la Aeroportul Chișinău: Toți care tac, se fac complici

21 mar. 11:18   Politică
2501 0

În cadrul emisiuni „Puterea a Patra” de la N4, fostul reprezentant al Moldovei la Comisia de la Veneția Nicolae Eșanu a declarat că toți cei care acum tac în raport cu încălcările comise în cadrul licitațiilor scandaloase de la Aeroportul Internațional Chișinău se fac complice, transmite Noi.md.

„Toți care tac astăzi se fac complici la aceste lucruri. Este foarte regretabil că toată presa nu a reacționat. Eu cred că este o crimă morală. Pentru că trebuie să spui: am auzit că se întîmplă lucrul ăsta, noi cerem explicații, nimic mai mult. Nu trebuie să învinuiești pe nimeni. Și, apropo, eu nu învinuiesc pe nimeni. Eu tare mult sper că nu este adevărat lucrul ăsta și că nimeni nu a falsificat (licitația n.r). Dar eu bat alarma. Se vehiculează un lucru extrem de grav. Înțeleg că există diferite jocuri, dar să pui întrebări. Lumea spune de finanțări, că se teme. Crede cineva că o să fie lipsit de finanțare dacă o să pună întrebări? Nu e obligatoriu să faci emisiuni și să strigi”, a punctat Nicolae Eșanu.

Amintim că, recent, în spațiul public a apărut o scrisoare a Consiliul Concurenței trimisă conducerii aeroportului în care instituția își exprimă nedumerirea față de prevederile stipulate în caietul de sarcini, pe care le consideră „inexplicabile și dubioase”.

Luni, partidul MAN, condus de primarul general al capitalei, Ion Ceban, a depus un nou denunț la Centrul Național Anticorupție, în care solicită inițierea unei anchete penale în acest caz.

După ce primul concurs de la aeroport, la care au participat doar două companii – Lagardere Travel Retail și LeBridge, a eșuat, în februarie, noua administrație a anunțat un nou concurs.


În 26-28 martie va avea loc examinare a dosarelor, iar licitația propriu-zisă este planificată pentru 29 martie.

25
2
0
2
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?