Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Dodon: „Aşa-zisa apropiere cu UE nu ne-a adus nimic bun, pînă acum”

9 noi. 2023,, 07:30   Politică
5187 0

Fostul șef de stat, Igor Dodon, a venit cu un comentariu, după ce Comisia Europeană a recomandat declanșarea negocierilor de aderare la UE cu Moldova.

„Așa-zisa apropiere de UE nu le-a adus pînă acum moldovenilor nimic bun – doar împrumuturi de milioane de dolari cu dobînzi mari”, a scris politicianul.

„Sub guvernarea pro-europeană a PAS, a devenit foarte dificil să trăiești în Moldova, din toate punctele de vedere. Așa-zisa apropiere de UE nu le-a adus pînă acum moldovenilor nimic bun – doar împrumuturi de milioane de dolari cu dobînzi mari. În rest: sărăcie, abuz și uzurparea puterii, exodul populației, tarife și prețuri ridicate, școli și spitale închise, parade LGBT, interzicerea canalelor TV independente, divizarea bisericii, represiunea împotriva opoziției, încălcarea repetată a Constituției. Și zeci de călătorii în străinătate ale prințesei Maia Sandu, notează Noi.md cu referire la unimedia.

Interesele Republicii Moldova și ale cetățenilor trebuie să se afle în centrul politicii de stat. Și pentru asta vom negocia, comunica și încheia legături politice și economice cu orice țară.Să ne avantajeze pe noi, nu pe alții. Aceasta este poziția mea fermă. Fără vectori externi, care să implice renunțarea la suveranitate și certuri cu alți parteneri externi. Interesele istorice și economice ale Moldovei reprezintă principala prioritate”, a scris Igor Dodon, pe canalul său de telegram.

Reamintim că Comisia Europeană a recomandat Consiliului UE să înceapă negocierile de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană.


Locuitorii din Moldova asociază aderarea țării la UE cu prosperitate și dezvoltare. În același timp, mulți moldoveni nu văd un viitor luminos nici în UE, nici în alte uniuni, ci îl văd în neutralitate, dezvoltarea țării și coexistență, precum și în dezvoltarea relațiilor atît cu Estul, cît și cu Vestul.

89
0
0
4
17

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?