Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Dodon a luat în derîdere participarea lui Candu și Cebotari în comisia de investigație privind "furtul secolului"

4 iul. 2019,, 08:20   Politică
4557 4

Astăzi, fracțiunea PDM a propus includerea candidaților săi, Andrian Candu și Vladimir Cebotari, în comisia parlamentară special creată pentru investigarea "furtului secolului".

Intenția democraților a fost comentată de președintele Igor Dodon în cadrul emisiunii "Glavnîi vopros" pe canalul de televiziune NTV Moldova.
”Principalul lucru este ca ei în această comisie să nu dea de ei înșiși, iar probabilitatea este foarte mare. Trebuie să ne amintim cine în 2013 și în 2014 a fost ministru al Economiei și prim-viceprim-ministru. Noi ținem minte bine asta. Cînd în 2013 au privatizat BEM, cînd în 2014 au adoptat aceste legi.

Ar fi trebuit să-l ia și pe Leancă în calitate de consilier în această comisie și ar fi fost un "pachet complet". Ei bine, ar fi existat și un plus în toate acestea– mai tîrziu nu ar fi trebuit să-i căutăm. Și pe Drăguțanu încă", a spus el.

Președintele a presupus că democrații au decis să participe la această comisie doar pentru a fi la curent și pentru a raporta ceea ce se întîmplă lui Vlad Plahotniuc, dar el este convins că "acest lucru nu va ajuta".

”Situația s-a schimbat și se va schimba foarte repede. Există deschidere și din partea partenerilor noștri externi și nu vor putea să se ascundă nicăieri - nici în Vest, nici în Est.
Va fi foarte rapid. Trebuie ca pentru toate aceste lucruri să intentăm procese civile peste hotare, să blocăm bunurile prin intermediul instanțelor și încet să le recuperăm, pentru că nu vom găsi toți acești bani în țară.
Trebuie să reținem rapid activele de peste hotare și noi vom face acest lucru", a spus el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?