X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Curtea Constituțională a amînat examinarea sesizării privind legalitatea Partidului Șor

10 mai. 2023,, 17:35   Politică
2878 0

Curtea Constituțională a amînat examinarea sesizării cu privire la legalitatea Partidului Șor, la cererea avocaților formațiunii. Ședința va continua pe 11 mai, la ora 10:00.

Curtea Constituțională a admis demersul avocaților Partidului Șor de a amîna ședința pentru a putea lua cunoștință de noile materiale prezentate de reprezentanții Guvernului, transmite newsmaker.md.

Avocații care reprezintă interesele Guvernului Republicii Moldova au cerut Curții să anexeze la dosar hotărîrile Comisiei Electorale Centrale din Găgăuzia privind constatarea neregulilor comise de candidatul Partidului Șor.

Ședința CC a început la ora 10:00, însă pe parcursul celor șase ore de ședință, instanța nu a reușit să înceapă examinarea cauzei în fond. Patru avocați au apărat Partidul Șor la CC: Vadim Banaru, Victor Mazniuc, Aureliu Colenco și Denis Сalaida.

La începutul ședinței, avocații Partidului Șor au cerut recuzarea președintelui Curții Constituționale, Nicolae Roșca, argumentînd că judecătorul a fost anterior membru al partidului de guvernămînt și avocat al președintei în exercițiu Maia Sandu. Judecătorii CC au respins recuzarea.


Ulterior, avocații au cerut să fie audiați, în timpul ședinței, deputații Partidului Șor, precum și deputații PAS care s-au pronunțat cîndva public în legătură cu interzicerea Partidului Șor. Și această solicitare a fost respinsă. De asemenea, ei au cerut o expertiză medico-legală internațională independentă a cazului. Judecătorii se vor pronunța asupra acestei cereri pe 11 mai.

Guvernul a fost reprezentat în instanță de trei avocați de la cabinetul de avocatură Digore & Partners, unde a activat actuala ministră a Justiției, Veronica Mihailov-Moraru.

7
1
0
2
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?