Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Cum a fost impusă Moldova să răspundă pentru SUA

23 iul. 2018,, 18:21   Politică
5124 0

Din ce în ce mai des, politicienii europeni sînt alarmați de războiul comercial inițiat de Washington cu Uniunea Europeană.

Unul dintre ultimii pași neprietenoși ai SUA a fost introducerea tarifelor pentru produsele din UE. Dar ce are cu asta Republica Moldova?

Există un minunat proverb ucrainean: „Boierii se bat – argaților le pîrîie moțurile”. Așadar, ”argați“ în această situație s-au pomenit a fi țările-furnizoare de produse de metal în UE, pentru care Bruxelles-ul a introdus, pe 200 de zile, taxe de 25% la aceste produse. Printre acestea se numără și Moldova.

Cinismul birocraților europeni e fără margini: Comisia Europeană a recunoscut în mod deschis că decizia a fost luată ca urmare a necesității de a reduce efectele negative ale tarifelor impuse de SUA asupra economiei europene. Adică Bruxelles-ul, în reglarea conturilor sale cu Washingtonul, folosește cu nerușinare țara noastră (și nu numai) ca „scut uman“ împotriva sancțiunilor economice!

Ar fi foarte interesant să cunoaștem opinia ”integratorilor europeni” referitoare la un astfel de "dar" al partenerilor europeni. Vor fi capabili ei, oare, să explice cum se poate vorbi concomitent despre parteneriat și, în același timp, literalmente să-ți "ștergi picioarele" de un partener, pasînd pe el toate problemele?


Doar există și un alt proverb: „Prietenul la nevoie se cunoaște”. Iar acesta, în mod evident, nu este în favoarea Uniunii Europene...

Roman Ardeleanu

0
0
0
0
0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?