X 
Transnistria stiri: 1398
Preşedintele stiri: 4043

CSP sare în apărarea Procuraturii: Acuzații grave fără suport juridic

10 aug. 2021,, 21:10   Politică
2504 4

În urma declarațiilor făcute de către șeful statului, Maia Sandu, după convocarea Consiliului Suprem de Securitate. Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) a venit cu o reacție în acest sens.

CSP califică declarațiile Maiei Sandu „acuzații grave care, însă, nu au niciun suport juridic și sînt de esență manipulatorie”, transmite Știri.md.

„Consiliul Superior al Procurorilor este profund contrariat de modul în care, în ultima perioadă, este atacată instituția Procuraturii prin acuzații grave, care, însă nu au nici un suport juridic și sînt de esență manipulatorie.

În condițiile șirului interminabil de învinuiri nefondate și informații distorsionate despre activitatea procurorilor, emise în spațiul public de către reprezentanții forțelor de guvernare, atestăm că se periclitează ordinea de drept a țării, care stabilește clar regulile separației puterilor în stat și colaborarea acestora.

Astfel, drept o reacție firească, Consiliul Superior al Procurorilor subliniază importanța respectării de către toate autoritățile publice a standardelor europene referitoare la activitatea Procuraturii și, în acest sens, pentru a asigura informarea justă a societății notăm că se va menține fermă, prin toate mijloacele prevăzute de lege, poziția constituțională de garant al independenței și imparțialității procurorilor”, se arată în mesajul Consiliului Superior al Procurorilor.


Știri.md amintește că Maia Sandu a declarat că Procuratura este în vacanță la propriu și la figurat, după ședința Consiliului Suprem de Securitate privind măsurile întreprinse de către organele abilitate referitor la prevenirea riscului eschivării persoanelor acuzate de la răspunderea penală în cazurile de corupţie mare.

"Am discutat la această ședință despre măsurile pe care le întreprind organele responsabile pentru a preveni fuga din țară a unor personaje care sînt anchetate în dosare de corupție mare. Pentru a aborda acest subiect am invitat reprezentanții procuraturii.

Din păcate, Procuratura este în vacanță și la propriu, și la figurat. În pofida faptului că au fost invitați responsabilii PG, PA și PCCOCS, s-a prezentat doar un reprezentant al PG, celelalte două procuraturi nu au fost prezente", a declarat Maia Sandu.

În același timp, și Procuratura Generală a venit cu o poziție în raport cu ultimele declarații făcute de către Maia Sandu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?