X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Convorbirea telefonică între Maia Sandu și Gitanas Nauseda

1 noi. 2023,, 11:10   Politică
1969 0

A avut loc o convorbire telefonică între Președinta Republicii Moldova Maia Sandu și Președintele Lituaniei Gitanas Nauseda.

Potrivit comunicatului Președinției Republicii Lituania: „cei doi lideri au discutat despre situația de securitate din regiune și aspecte legate de integrarea europeană a Republicii Moldova.

Moldova a înregistrat deja progrese în implementarea reformelor europene și a recomandărilor Comisiei Europene, dar sînt necesare eforturi suplimentare și consolidarea voinței politice pentru a obține un progres semnificativ.

Lituania susține ferm ambiția Moldovei de a deveni membru al UE. Țara demonstrează respect pentru valorile europene, sprijină politica externă comună a UE și pune în aplicare reforme în mod eficient. Extinderea UE ar contribui la asigurarea păcii și stabilității în Europa.

Președintele Gitanas Nausėda a subliniat că următoarele cîteva luni vor fi foarte importante pentru euro-integrarea Republicii Moldova, deoarece la 8 noiembrie Comisia Europeană va publica un raport privind progresul implementării recomandărilor, iar Consiliul European din decembrie va lua decizii privind deschiderea negocierilor de aderare la UE".


3
0
0
0
22

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?