X 
Eurovision stiri: 518
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4006

Cîți moldoveni s-ar afla acum în Israel

8 oct. 2023,, 09:00   Politică
3395 0

Oficial, în Israel – țară, care a introdus alertă de război și stare de urgență pe întreg teritoriu, după ce a fost atacată sîmbătă-dimineața de luptătorii Hamas – se află aproximativ 20 de mii de cetățeni ai Republicii Moldova.

Informația a fost confirmată de purtătorul de cuvînt al diplomației de la Chișinău, Igor Zaharov. Potrivit Ministerului de Externe și Integrăii Europene (MAEIE), deocamdată, autoritățile nu au primit nicio solicitarea de asistență din partea diasporei moldovenești din Israel.

„Oficial sînt înregistrați aproximativ 20 000 persoane cu cotație moldovenească. Numărul acestora variază, luînd în considerare munca sezonieră. Marea majoritate a acestora sînt bazați în regiunile centrale și de nord. Nu avem la moment solicitări de asistență”, a declarat sîmbătăt Igor Zaharov, notează noi.md cu referire la newsmaker.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) susține că deocamdată „este prematur” să se discute despre repatrierea cetățenilor moldoveni, în condițiile în care situația evoluează rapid.

Amintim că armata din Israel a declarat stare de război în urma atacurilor masive de sîmbătă, 7 octombrie, asupra Israelului din Fîșia Gaza palestiniană.


Ministerul de Externe de la Chișinău a anunțat că a emis alertă de călătorie în Israel și le-a recomandat „insistent” cetățenilor moldoveni să evite orice călătorie în această țară.

Pentru orice întrebări sau asistență, cetățenii moldoveni sînt rugați să contacteze Ambasada din Israel sau să facă uz de linia de urgență a Ministerului.

Informații de contact:

pagina web: https://israel.mfa.gov.md/

email: tel-aviv@mfa.gov.md

telefon de urgență: +972533045771 în regim 24/7

Centru de Apel MAEIE:

0 80 090 990 – gratuit de la telefonul fix din orice localitate a Republicii Moldova

+373 22 23 20 02 – pentru apeluri de la telefonul mobil sau de peste hotare.

2
1
1
2
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?