Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Cînd și de ce va fi organizat în Transnistria cel de-al VII-lea congres al deputaților de toate nivelurile

21 feb. 11:54   Politică
2817 0

La 28 februarie, la Tiraspol va avea loc cel de-al VII-lea Congres al așa-numiților deputați de toate nivelurile din Transnistria.

Delegații din partea parlamentului, consiliilor deputaților poporului orășenești (raionali), sătești (locali) se vor aduna la Palatul Republicii la ora 11.00.

Deputații vor discuta despre situația politică și socio-economică din autoproclamata RMN.

Așa-numitul Consiliu Suprem al Transnistriei a adoptat o rezoluție privind convocarea celui de-al VII-lea Congres al deputaților de toate nivelurile în baza unei adresări a liderului autoproclamatei RMN, Vadim Krasnoselski.

La 16 februarie, deputații Adunării Consultative s-au adresat lui și Sovietului Suprem cu recomandarea de a convoca un congres.


Primii deputați transnistreni sînt îngrijorați de presiunile din partea Chișinăului, considerînd că acestea încalcă drepturile locuitorilor regiunii și le înrăutățesc situația socio-economică.

Biroul pentru Reintegrare a declarat anterior că autoritățile moldovenești promovează obiectivul restabilirii depline a unui spațiu socio-economic comun între cele două maluri ale Nistrului și în acest sens se ghidează de interesele cetățenilor moldoveni și de normele legislației naționale în vigoare.

5
0
0
1
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?