X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Ce se spune în declarația comună SUA-UE privind Moldova

23 oct. 2023,, 12:43   Politică
3191 0

Statele Unite ale Americii și Uniunea Europeană și-au reafirmat sprijinul pentru integritatea teritorială și suveranitatea Republicii Moldova și au declarat că vor continua să acorde asistență țării noastre.

Acest lucru se afirmă într-o declarație comună a președintelui american Joe Biden, a președintelui Comisiei Europene Ursula von der Leyen și a președintelui Consiliului European Charles Michel, care a fost adoptată în urma rezultatelor Summitului SUA-UE desfășurat la sfîrșitul săptămînii trecute.

În documentul publicat pe site-ul Casei Albe se menționează, printre altele, faptul că Statele Unite și Uniunea Europeană își confirmă sprijinul pentru integritatea teritorială și suveranitatea Republicii Moldova, căreia, în iunie 2022, Consiliul European i-a acordat statutul de țară candidată la aderarea la UE.

În document este subliniat faptul că SUA și UE vor continua să sprijine Republica Moldova în soluționarea problemelor cu care se confruntă ca urmare a războiului Rusiei împotriva Ucrainei și în eforturile de reformare a Republicii Moldova pe parcursul său european.

10
4
0
3
38

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?