X 
Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 511

Ce pericolele prezintă blocului politic creat la Moscova de oamenii lui Șor

26 apr. 08:15   Politică
3350 2

Blocul politic creat la Moscova de către liderii partidelor afiliate lui Ilan Șor este mult mai periculos decît precedentele proiecte politice ale fugarului penal.

Fostul vicepremier pentru Reintegrare, expertul IPIS, Vlad Kulminski consideră că „adevăratul test” pentru instituțiile statului abia urmează în condițiile în care gruparea ar fi gata să recurgă în viitorul apropiat la acțiuni mult mai dure decît pînă acum, inclusiv proteste și violențe. Opinia a fost exprimată în cadrul ediției de joi, 25 aprilie, a emisiunii „Cutia Neagră”.

În opinia lui Vlad Kulminski, blocul politic creat de oamenii lui Șor, ar avea o misiune clară de la Moscova - de a nu permite Republicii Moldova să iasă din sfera ei de influență.

Președinte CUB, Igor Munteanu consideră că acum prioritate ar trebui să fie nu doar viitoarele acțiuni ale blocului, ci cele ale autorităților, care ar trebui să îl oprească.

„Cel mai important este tăierea fluxurilor de bani care ajung în Republica Moldova și corup nu doar votanții, dar și agitatorii. Eu aș cere din partea autorităților statului să ia în serios alertele și să iasă în fața publicului și să vorbească despre acțiunile pe care le întreprind pentru a restitui banii furați, pentru că grupul Șor nu se alimentează direct din bugetul federal, ci din bani furați”, a menționat Igor Munteanu.


Iar deputatul PAS Lilian Carp dă asigurări că activitatea grupărilor afiliat fugarului penal Ilan Șor este atent monitorizată.

8
1
6
2
50

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?