Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Care sînt cerințele lui Mihail Bagas, acuzat de spălare de bani

2 oct. 2023,, 16:52   Politică
4262 1

Mihail Bagas, vizat într-un dosar de spălare de bani și pregătirea finanțării ilegale a partidului din partea unui grup criminal organizat, pledează nevinovat, iar avocatul acestuia a cerut instanței de judecată schimbarea măsurii de arest.

Magistrații Curții de Apel nu au dat curs cererii avocaților și au menținut arestul în izolator pentru Mihail Bagas, stabilit de către prima instanță la solicitarea procurorilor.

Potrivit lui Aureliu Colenco, avocatul lui Bagas, clientul său se declară nevinovat și spune că acuzațiile aduse de procurori sînt nefondate, notează Noi.md cu referire la tv8.

„Noi am demonstrat că nu pot fi puse la baza bănuielilor rezonabile unele investigații speciale, fără a fi prezentate probe. Mai mult, în ceea ce privește articolul 243 care se referă la spălarea banilor și care îi este incriminat, nu a fost prezentat nicio probă, iar în demersul procurorului nu se face nicio referire la acest articol. Așa că am cerut anularea măsurii preventive la etapa aceasta și înlocuirea cu măsura preventivă non-privativă de libertate”, a declarat presei Colenco.

Mihail Bagas s-a înscris în cursa pentru alegerile generale locale din 5 noiembrie. Acesta a fost exclus din competiția electorală pentru primăria municipiului Chișinău, după ce Procuratura a anunțat că Bagas este suspectat de pregătirea și complicitate la finanțarea ilegală a partidelor politice, a grupurilor de inițiativă, a concurenților electorali săvîrșită în proporții mari și complicitatea și instigare la spălarea de bani săvîrșită de un grup criminal organizat în proporții deosebit de mari.

3
1
1
4
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?