Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Care este cel mai scump cadou pe care Maia Sandu l-a primit în anul 2022

26 iul. 2022,, 07:30   Politică
4118 0

În primul semestru al anului 2022, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a primit 10 cadouri din partea mai multor oficiali și diplomați străini, dar și cetățeni ai țării noastre.

Potrivit registrului de evidență a cadourilor, publicat de Președinție, cel mai scump dintre acestea este un urcior cu două căni din ceramică de înaltă calitate, realizat manual de Keramik Schaedler Liechtenstein, în valoare de 2.350 de lei, Informează Noi.md cu referire la tv8.md.

Sandu a primit acest cadou din partea ministrei Afacerilor Externe, Educației și Sportului a Principatului Liechtenstein, Dominique Hasler, în timpul unei întrevederi de lucru.

Rabinul Comunității „Habad Liubavich” din Moldova, Zushe Abelsky, i-a oferit un sfeșnic evreiesc (Menorah Hanukkah) cu nouă brațe, suflat cu argint, în valoare de 690 de lei.

În cadrul unei vizite de lucru în raionul Basarabeasca, Maia Sandu a primit în dar o geantă croșetată manual din partea locuitorilor satului Abaclia. Aceasta valorează 250 de lei.


Președinta Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională a Senatului Parlamentului României, Nicoleta Pauliuc, i-a oferit o carte-album „Transilvania” de 465 de lei, dar și o plachetă din cupru argintat de 800 de lei, cu însemnul Parlamentului României și simbolul Senatului, executată la Monetăria Statului, ambalată în cutie de catifea albastră.

În cadrul unei ceremonii de acreditare a ambasadorilor străini, Maia Sandu a primit o farfurie din cristal tăiată manual de la ambasadorul Republicii Slovace, Pavol Ivan. Farfuria valorează 2.200 de lei.

Delegația Congresului SUA i-a dăruit președintei o farfurie decorativă cu imprimarea stemei Statelor Unite ale Americii, în valoare de 550 de lei. Iar Delegația Agenției Japoneze pentru Cooperare Internațională i-a oferit o altă farfurie decorativă de 200 de lei.

Conform listei, șefa statului s-a ales și cu o față de masă din in cusută manual cu motive florale. Darul de 1.550 de lei a venit din partea Delegației Camerei Deputaților din Parlamentul României, care i-a mai oferit în cadrul vizitei la Chișinău, și o medalie din argint de 800 de lei, cu însemnul Camerei Deputaților din Parlamentul României.

Valoarea totală a bunurilor se ridică la suma de 9.855 de lei. Toate darurile au rămas în proprietatea Președinției.

Evidența cadourilor admisibile by Maria-Emilia Hîncu

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?