Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Burgudji: "Alegerile în APG nu pot fi amînate, ele pot fi anulate"

1 apr. 2021,, 18:05   Politică
2886 0

Alegerile pentru Adunarea Populară a Găgăuziei nu pot fi amînate, ele pot fi doar anulate, iar apoi de reluat întreaga procedură.

Această opinie a fost exprimată de către avocatul, președintele mișcării populare "Gagauz-Halkî", candidat la funcția de deputat în Adunarea Populară, Ivan Burgudji într-un comentariu pentru eNews, transmite Noi.md.

"Cred că în perioada pandemiei și a stării de urgență ar fi logic să fie amânate alegerile pentru Adunarea Populară a Găgăuziei, iar actuala componență a APG, care are atribuții, va funcționa pînă la numirea unei noi componențe", a spus el.

Ivan Burgudji a atras atenția asupra faptului că potrivit legii privind alegerile în Găgăuzia nu este prevăzută amînarea alegerilor — numai anulare și numirea unei noi date.

"În cazul nostru, avem forță majoră. Dar nu putem să oprim pur și simplu adunarea semnăturilor, iar apoi să ne pregătim din nou pentru alegeri. După ridicarea stării de urgență, totul va reîncepe. CEC va stabili o nouă dată. Dar nu e nimic strașnic. Cel care dorește să devină deputat se va apuca din nou de lucru”, a declarat președintele mișcării populare Găgăuz-Halki, candidat la funcția de deputat în Adunarea Populară.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?