X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Briefing de presă susținut de Maia Sandu (LIVE TEXT)

3 mar. 2022,, 17:56   Politică
7174 0

18:09 // Șefa statului a semnat cererea de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Cererea a fost semnată la fel de prim-ministra RM, Natalia Gavrilița și președintele Parlamentului, Igor Grosu.

18:08 // Sandu: Avem mult de lucru, putem face asta împreună, împreună sîntem mai puternici!

18:05 // Maia Sandu: Cetățenii RM demonstrează lumii că sînt un popor maturi, am demonstrato atunci cînd nu am permis tiraniei să se instaureze în țara noastră. Acum, în zilele războiului din Ucraina, rămînem maturi și oferim ajutor venicilor care fug de năpastă. Păstrăm neutralitatea, dar rămînem calmi și cumpătați.

Maturizarea ne-a luat 30 de ani, acum sîntem gata să ne asumăm responsabilitatea pentru viitorul nostru vrem să trăim pașnnic în democrație și prosperitate, parte a lumii libere.


Dacă unele decizii au nevoie de timp, altele trebuie luate prompt și hotărît, trebuie să acționăm imediat atuncî cînd ne cer circumstanțele.

Astăzi semnăm cerea de aderare a RM la UE, este adresată lui Emanuel Macron, cererea o depunem în următoarele zile la Bruxelles. RM trebuie să aibă un parcurs clar european. Cetățenii au ales această opițiune, ei văd viitorul țării în UE, știm care sînt pașii care trebuie să îi urmăm și sîntem pregătiți de lucru. Pas cu pas vom merge pentru a construi viitorul ceătțenilor noștri.

Briefing de presă susținut de Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, pe subiecte de actualitate

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?