Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Briefing de presă susținut de Maia Sandu (LIVE TEXT)

28 feb. 2022,, 14:55   Politică
3298 0

15:10 // Maia Sandu: RM cheamă în continuare la încetarea luptelor și la soluționarea pașnică a conflictelor.

15:06 // Sandu: Vă mulțumesc pentru munca exemplară de care dați dovadă. Mulțumesc diplomaților care au rămas la datorie în condiții de risc sporit și care oferă sprijin cetățenilor. Mulțumesc voluntarilor, cetățenilor pentru generozitatea, solidaritatea și unitatea de care dați dovadă acum. Omenia noastră, este puterea noastră. Mulțumesc cetățenilor de peste hotare pentru donații, ele continuă să vină în conturi iar acești bani sînt folosi pentru a asigura refugiații ajunși în Moldova. Comunic continuu în aceste zile cu partenerii noștri externi.

Comunitatea internațională este pregătită să ne ajute în acest efort. Partenerii și prietenii noștri susțin dreptul nostru de a ne decide singuri soarta și de a avansa pe calea UE. Pentru RM integrarea UE este garanția importantă a libertății și calea cea mai sigură pentru îmbunătățirea substanțială a poporului noi.

Noi vom continua eforturile de a ancora RM în spațiul valoric general.

15:05 // Maia Sandu: De cîteva zile trăim într-o realitate nouă, una diferită dinainte de 24 februarie. Din primele ore ale crizei RM a chemat la pace, iar autoritățile țării și cetățenii au întins o mîină de ajutor. Țara noastră și-au deschis hotarele pentru zecile de mii de cetățeni. Oferim ajutor și cetățenilor din alte țări care pleacă din țara vecină.


Pe 70 mii de oameni din UA su intrat pe teritoriul RM. În weekend am vizitat cîteva puncte de trecere a frontiere, majoritatea sunt femei cu copiii speriate de ceea ce au lăsat în urmă. Le-am spus că sînt în siguranță în RM. Am vorbit cu primari implicați dar și oameni din apropierea de frontieră. Tragedia pe care o trăiesc vecinii noștri este și tragedia noastră. Țara noastră a dat dovadă de o mobilizarea exemplară.

Briefing de presă susținut de Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, cu referire la evoluția situației din țară

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?