X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Bogdan Zumbreanu vrea înapoi la șefia CNA. Va contesta hotărîrea la Curtea de Apel

9 sep. 2021,, 15:55   Politică
11030 4

Fostul șef al Centrului Național Anticorupție (CNA) Bogdan Zumbreanu a pierdut, în prima instanță, dosarul intentat împotriva Parlamentului.

Reclamația în care acesta a invocat că a fost demis ilegal de către majoritatea parlamentară PSRM–Blocul ACUM, în 2019, a fost respinsă de către magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Rîșcani. Zumbreanu neagă, însă, acuzațiile în baza cărora a fost eliberat din funcție și spune că va contesta decizia primei instanțe la Curtea de Apel. „Hotărârea conține câteva afirmații care, în viziunea mea, pot crea precedente foarte periculoase, ce vor duce Moldova pe cărarea condamnărilor la CEDO”, a declarat acesta.

Bogdan Zumbreanu a declarat, pentru Unimedia, că afirmațiile în baza cărora a fost demis sunt false și a explicat din ce motive a decis să se adreseze în instanță, pentru a-și găsi dreptatea.

„Hotărârea Parlamentului de revocare a mea din funcția de director al CNA a avut la bază o ”notă informativă” întocmită de către (atunci) președintele Comisiei juridice numiri și imunități a Parlamentului, Sergiu Litvinenco. În acea notă înformativă se face referință la opinia ONG „Juriștii pentru drepturile omului” precum că B. Zumbreanu este vinovat de condamnarea Republicii Moldova la CEDO în trei dosare. Această afirmație este falsă și nu corespunde realității, fapt pe care l-am declarat și demonstrat de nenumărate ori, inclusiv și în cadrul ședinței Parlamentului înainte de numirea mea în funcția de director al CNA.

Ex-directorul CNA a spus că va contesta la Curtea de Apel hotărârea magistraților primei instanțe.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?