Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Batrîncea consideră că votul prin corespondență este o inițiativă periculoasă

14 mar. 12:37   Politică
2428 0

Vicepreședintele Parlamentului Republicii Moldova, liderul fracțiunii BCS, Vlad Batrincea, a cerut ca proiectul votului prin corespondență din SUA și Canada să fie exclus de pe ordinea de zi a legislativului.

"Este o inițiativă periculoasă pentru întregul proces electoral. Pe lîngă faptul că, ca de obicei, această inițiativă nu a fost discutată nici cu reprezentanții societății civile, nici cu partenerii de dezvoltare, noi reamintim că în Republica Moldova toți cetățenii au drepturi egale. Mai mult, atragem atenția asupra faptului că multe țări europene au renunțat la această practică din cauza scandalurilor și a fraudării alegerilor. Vă reamintesc că în Austria, din această cauză au fost anulate rezultatele alegerilor prezidențiale ", a declarat Batrîncea, relatează actualitati.md.

De menționat că președintele Parlamentului, Igor Grosu, nu l-a lăsat pe deputatul de opoziție să-și termine discursul și i-a închis microfonul.
Inițiativa proiectului-pilot privind votul prin corespondență aparține unui grup de deputați din fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate.

30
0
0
1
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?