X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Anatol Plugaru: "Sandu nu a dezvăluit toate informațiile privitor la relațiile cu Franța"

11 mar. 17:36   Politică
4740 1

Deciderea chestiunilor de război și pace este dreptul suveran al poporului. Dacă Maia Sandu crede că se ocupă de problemele de apărare ale Republicii Moldova, din păcate, se înșeală, pentru că aceasta este competența exclusivă a poporului nostru, conform Constituției.

Sandu nu are dreptul de a decide independent asupra problemelor de război și pace.

Această opinie a fost exprimată într-un interviu pentru Noi.md de către Anatol Plugaru, deputat în Parlamentul Republicii Moldova în prima legislatură, fost președinte al KGB și ex-ministru al Securității Naționale.

Potrivit lui Plugaru, președintele moldovean nu a dezvăluit toate informațiile despre relațiile cu Franța. El susține că relațiile de cooperare în domeniul apărării și livrările de armament către Ucraina pot fi văzute ca acțiuni ostile față de Rusia, ceea ce reprezintă o amenințare la adresa securității țării în actualele realități geopolitice:

"Sandu le-a spus oamenilor că avem relații speciale cu Franța, mai ales în anumite domenii de activitate și așa mai departe, dar ea, desigur, a ascuns de cetățenii noștri că de fapt nu se referea atît la Franța, cît la interacțiunea dintre serviciile speciale și militari. Astfel, președintele nostru, care are o datorie de grijă față de securitatea țării noastre, încalcă această securitate. Pentru că astfel de acțiuni, în conformitate cu orice reguli, fie că este vorba de dreptul internațional sau militar, sînt calificate pe bună dreptate drept ostile Rusiei. Francezii, care astăzi au devenit deosebit de ostili față de Rusia, au fost întotdeauna în centrul evenimentelor majore, iar dacă sînt astăzi aici, înseamnă că prin noi pregătesc o lovitură împotriva Rusiei".


reamintim că Maia Sandu și Emmanuel Macron, după ce au făcut schimb de cele mai înalte distincții ale țărilor lor, au participat la semnarea de către miniștrii apărării ai Moldovei și Franței a unui acord de cooperare în domeniul apărării care acoperă domenii precum politica de apărare, participarea la misiuni și operațiuni internaționale, tehnologii militare informaționale și de telecomunicații, informații militare, managementul resurselor umane, pregătirea lingvistică, logistică, medicină militară, precum și managementul financiar și bugetar.

62
1
0
3
15

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?