Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Ana Revenco numită în funcția de director al Centrului Patriot

19 oct. 2023,, 12:46   Politică
3280 1

Parlamentul Republicii Moldova, a votat pentru numirea în funcția de de director al Centrului pentru Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării pe fosta Ministră a Afacerilor Interne (PATRIOT), Ana Revenco, notează Noi.md

Aceasta a fost numită pe un termen provizoriu pe un termen de 12 luni.

”Metodele clasice de combatere a dezinformării prin comunicarea strategică nu mai este suficientă. Arma cea mai puternică pentru a lupta cu dezinformarea este cetățeanul informat, cel care dispune de cunoștințe pentru a distinge ce este fals și ce este adevăr. Astăzi dezinformarea lovește pacea la nivel global, vom pune instrumentele necesare la dispoziția oricărui cetățean pentru a se putea proteja de manipulări și atacuri informaționale. Aceasta va fi politica centrului de a sluji cetățeanul punîndu-i cetățeanului instrumentele pentru a se putea proteja. Statele de la care învățăm și care au ajuns inclusiv prin succese, dar și prin eșecuri la setul de instrumente care comunică strategic prin implicarea cetățeanului, vom învăța de la țările UE, deja sîntem în contact cu colegii din țările Baltice, din România și din Ucraina. Cea mai importantă armă este abilitatea cetățeanului de a lua decizii în mod independent avînd abilitatea să distingă falsul și să le izoleze. Bugetul centrului, avem la dispoziție 2 luni pentru a elabora concepția, planul de activitate care vor sta la baza creionării structurii, aceste activități vor fi sprijinite de partenerii de dezvoltare, nivelul de salarizare va fi clar stabilit în săptămînile ce urmează”, a declarat Ana Revenco după ce a fost întrebată cum va lupta centrul cu sursele mass-media care în opinia lui va manipula și va dezinforma.

Deputații BCS au venit cu critici înainte de procedura de vot.

”Vă informez că în RM există codul audiovizualului există Codul Audiovizualului, iar atunci cînd ați spus că o să creați mecanisme de prevenire a manipulării și dezinformării. Ce facem cu Consiliul audiovizualului care costă și este plătit din banii publici. Dumneavoastră nu ați pomenit nimic despre acest lucru. Dumneavoastră ați participat la un abuz juridic fiind parte a unui Guvern demis, la închiderea unor posturi TV trecînd peste atribuțiile Consiliului Audiovizualului. Doamnă Revenco, concurs public, transparență, atunci cînd e vorba de salariul dumneavoastră și a altor angajați, știm că se discută despre un salariu de peste 50 de mii de lei pentru dumneavoastră și salarii grase pentru angajații centrului. De fals și minciună putem vorbi foarte multe. Exponentul guvernării nu poate fi directorul centrului care să facă ordine. Acest centru este încă o structură inutilă care va costa oamenii bani. Astăzi majoritatea cetățenilor RM nu sînt mulțumiți de Guvernul RM. Nu se construiește așa un stat civilizat, habar nu aveți de mecanisme, norme și nu mai sunteți dumneavoastră Europa”, a spus Bătrîncea.

Reamintim că în perioada august 2021 - iulie 2023, Ana Revenco a deținut funcția de ministră a Afacerilor Interne. Având o vastă experiență în domeniul securității și comunicării strategice, a activat anterior și în funcția de Consilieră a Președintei Republicii Moldova în domeniul apărării și securității naționale și Secretar al Consiliului Suprem de Securitate. La fel, Ana Revenco a condus Centrul pentru combaterea traficului de persoane al Ministerului Afacerilor Interne și a fost fondatoare și directoare executivă a Centrului Internațional „La Strada” Moldova.

2
0
0
0
21

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?