X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Ambasadoarea Moldovei în Țările Nordice: „Republica Moldova este văzută cu nostalgie și respect”

29 aug. 2023,, 15:00   Politică
2841 0

Potrivit Ambasadoarei Republicii Moldova în Suedia, Finlanda, Norvegia și Islanda, Liliana Guțan, Moldova este văzută în Nord cu mare respect, dar și cu nostalgie. Declarațiile au fost făcute de către diplomată în cadrul reuniunii diplomației de la Chișinău.

„Republica Moldova la Stockholm este văzută cu nostalgie pentru că suedezii fac legătura între conexiunea istorică, cînd unul din regi a trăit timp de 4 ani în Moldova și în acești 4 ani Regatul Suediei a fost guvernat din Moldova. Și doi, sîntem văzuți cu respect. Cu respect pentru efortul țării mici cu inimă mare. ei știu foarte bine cîte sacrificii am făcut noi ca popor, cît de abili am fost ca guvern și cît de bravo sîntem în menținerea crizelor cotidiene”, a declarat Ambasadoarea, transmite realitatea.

Totodată, Liliana Guțan a menționat că Norvegia este partenerul numărul unu în calitate de asistență financiară. Ei ne-au oferit un buget de circa 7 miliarde, iar acum urmează să lucră la capitalizare.

De asemenea, Islanda este cea mai interesată în implementarea proiectelor geotermale în Republica Moldova.

Amintim că, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) a organizat în perioada 16 – 17 august 2023, reuniunea ambasadorilor Republicii Moldova.


Evenimentul a avut drept scop examinarea chestiunilor legate de realizarea politicii externe a Republicii Moldova și stabilirea unor noi sarcini şi priorități pe termen scurt și mediu, aprecierea activității misiunilor diplomatice şi sporirii eficienței acestora. În cadrul reuniunii au fost, de asemenea, examinate chestiuni legate de evoluția relațiilor internaționale din ultima perioadă, inclusiv progresul Republicii Moldova în procesul de aderare la Uniunea Europeană, informează reprezentanții MAEIE.

3
0
0
0
16

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?