X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Guvernarea, acuzată că vrea să legalizeze bunurile furate de la stat

15 dec. 2016,, 11:30   Politică
2474 3

Foto: parlament.md

Proiectul de lege privind amnistia fiscală, care oferă persoanelor fizice și juridice posibilitatea să-și declare proprietățile nedeclarate în schimbul achitării unei taxe de 2% din valoarea averii, urmează a fi examinat mîine la Parlament, notează NOI.md.


Deputații liberal-democrați au insistat însă ca proiectul să fie exclus, întrucît conține mai multe prevederi controversate și nu a fost supus dezbaterilor largi în societate. Deputatul PLDM Vadim Pistrinciuc s-a arătat nedumerit că, în condițiile în care populația este luată prin surprindere cu reforme antipopulare, cum ar fi cea a sistemului de pensii, guvernarea continuă inițiativele abuzive.

„Proiectul nu reprezintă de fapt o liberalizare a capitalului, ci legalizarea bunurilor furate de la stat, de la cetățeni, de la persoane fizice. Este o modificare criticată vehement de societatea civilă, făcută în grabă, este o inițiativă antisocială. În momentul în care se dorește adoptarea reformei sistemului de pensii, explicîndu-le oamenilor că asta este situația și trebuie să mergem înainte, se înaintează astfel de inițiative antisociale”, a argumentat Pistrinciuc.

Președintele Parlamentului a precizat însă că există și alte argumente din partea experților economici și a societății civile.
Menționăm că proiectul privind liberalizarea capitalului presupune exonerarea de orice răspundere a persoanelor fizice şi juridice care nu şi-au declarat proprietăţile în schimbul declarării acestora pînă la 15 aprilie 2017 şi plăţii în favoarea statului a 2% din valoarea averii nedeclarate. Proiectele mai introduc interdicţia de sancţionare a funcţionarilor publici pentru nedeclararea acestor averi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?