Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Raport secret CIA: Rușii l-au ajutat pe Trump să cîștige alegerile

10 dec. 2016,, 19:00   Externe
5313 10

ЦРУ: Россия помогла Трампу победить на выборах
Foto: lenta.ru

Un raport secret al CIA arată că Rusia a intervenit în alegerile prezidenţiale din Statele Unite pentru a-l ajuta pe Donald Trump să cîştige, dar şi pentru a submina încrederea în sistemul electoral american, anunță cotidianul Washington Post, citînd responsabili care au consultat acest raport.


Citînd oficiali americani apropiați anchetei, cotidianul afirmă că agențiile de informații au identificat persoane cu legături cu Guvernul rus care au oferit site-ului WikiLeaks mii de e-mailuri furate de pe calculatoarele Comitetului Național Democrat și de pe alte computere, inclusiv de pe cel al directorului campaniei electorale a lui Hillary Clinton.

Oficialii au descris acești indivizi drept persoane cunoscute comunității de informații, care făceau parte dintr-o operațiune rusă mai amplă ce viza să îl ajute pe Trump și să reducă șansele lui Clinton de a cîștiga alegerile.

Articolul din cotidianul american a fost publicat după ce preşedintele Barack Obama a dispus efectuarea unei investigaţii aprofundate asupra atacurilor cibernetice înregistrate în timpul campaniei electorale, pe fondul semnelor de întrebare tot mai persistente cu privire la natura intervenţiei Moscovei în alegerile prezidenţiale.

Echipa preşedintelui ales, Donald Trump, a respins imediat concluziile CIA, afirmînd că analiştii care au ajuns la ele „sînt aceiaşi care au spus că (fostul preşedinte irakian) Saddam Hussein dispunea de arme de distrugere în masă”.

„Alegerile s-au încheiat de ceva vreme şi s-au soldat cu una din cele mai nete victorii din istorie la nivelul colegiului electoral. Este timpul să trecem la altceva şi ‘să redăm Americii splendoarea sa'”, a explicat anturajul lui Donald Trump într-o aluzie la sloganul de campanie al republicanului victorios.

Washington Post notează însă că evaluarea CIA este departe de a reprezenta un adevărat raport care să reflecte poziţia celor 17 agenţii americane de informaţii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?