X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Desemnarea lui Harunjen, contestată în instanţa de judecată

8 dec. 2016,, 17:26   Politică
6337 4
Петренко обжаловал в суде выдвижение Харунжена на должность генпрокурора
Foto: noi.md

Grigore Petrenco a contestat în instanţa de judecată decizia Consiliului Superior al Procurorilor privind desemnarea candidaturii lui Eduard Harunjen pentru funcţia de procuror general.


Politicianul a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că a făcut acest lucru pînă a afla despre semnarea de către şeful statului a decretului privind numirea procurorului general. Grigore Petrenco consideră că concursul pentru selectarea şefului procuraturii a fost o mimare, o înşelăciune, comunică IPN.

Potrivit spuselor lui Petrenco, toţi cei care s-au înscris în concurs sînt „slugile regimului de la guvernare”. Fostul deputat a declarat, de asemenea, că acest concurs a avut loc în lipsa regulamentului, nu au fost respectate integral nici prevederile referitoare la asigurarea transparenţei. Spre exemplu, el a aflat post-factum din ştiri că s-a efectuat testarea candidaţilor la poligraf.

Petrenco şi-a exprimat încrederea că, în realitate, nu a existat niciun fel de testare la poligraf, deoarece nu se ştie cine a organizat testarea, ce tehnică a fost utilizată, ce întrebări au fost adresate participanţilor la concurs şi care au fost răspunsurile lor.

Politicianul a adăugat că preşedintele Nicolae Timofti s-a grăbit să semneze decretul de numire a lui Eduard Harunjen în funcţia de procuror general, ca şi în cazul desemnării Guvernului Filip.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?