Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Candu, despre Dodon: Nu va reuși să răstoarne ”barca guvernării”

25 noi. 2016,, 13:16   Politică
4276 32
Candu, despre Dodon: Nu va reuși să răstoarne „barca guvernării”
Foto: moldovanews.md

Poate că președintele ales, Igor Dodon, va clătina barca guvernării, dar nu va reuși s-o răstoarne, a declarat spicherul Andrian Candu într-o emisiune la postul public de televiziune, notează NOI.md.


Președintele Legislativului a subliniat că Igor Dodon trebuie să țină cont de atribuțiile limitate care îi revin și, în ciuda, ambițiilor mari pe care le are, să lase Guvernul și Parlamentul să se ocupe de politica internă și externă a țării.

„Domnul Dodon a început să-și mai atenueze mesajul și nu mai vorbește despre denunțarea Acordului de asociere, care înseamnă pierderea regimului liberalizat de vize, și să caute îmbunătățirea relațiilor din punct de vedere comercial cu Federația Rusă. Unele elemente pe care le spune dl Dodon le acceptăm și noi. Dar cei care generează cu adevărat calea spre dezvoltare este Parlamentul și Guvernul. Dl Dodon, inclusiv în politica externă, are funcții limitate. Dacă el reușește să găsească o soluție în dialogul cu Rusia, atunci jos pălăria, dar nu în detrimentul scopului nostru de apropiere față de UE”, a explicat Candu.

Referindu-se la subiectul alegerilor parlamentare anticipate, Andrian Candu a menționat că unii concurenți electorali au întreținut artificial așteptările societății în această privință, întrucît, la ora actuală nu există premise pentru dizolvarea Parlamentului.

„Președintele nu poate dizolva parlamentul așa din cer, doar pentru că așa i-a venit după ce s-a trezit dimineața. Există anumite condiții, trebuie să ai motive pentru dizolvare. Poate Igor Dodon va clătina barca guvernării, dar nu va reuși s-o răstoarne. De alegeri anticipate nu poate fi vorba. Alegeri vor fi în 2018”, a punctat Candu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?