X 
Transnistria stiri: 1398
Preşedintele stiri: 4044

Termenul de reabilitare a drumului Chişinău-Ungheni ar putea fi extins

10 noi. 2016,, 08:15   Societate
3336 5
Срок ремонта автотрассы Кишинев-Унгень может быть продлен
Foto: gov.md

Prim-ministrul Pavel Filip a solicitat luarea unor măsuri urgente pentru extinderea termenului de reabilitare a drumului naţional Chişinău-Ungheni.


Despre aceasta el a declarat miercuri, în şedinţa Guvernului.

"La momentul actual au fost executate doar 23% din totalul lucrărilor de reconstrucţie a drumului Chişinău-Ungheni, proiectul fiind finanţat de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare şi Uniunea Europeană, în sumă totală de 180 milioane de euro. Data limită de implementare a proiectului este ianuarie 2017. Sîntem într-o situaţie paradoxală, pe de o parte, fiind cu un buget auster, avem bani suficienţi pentru repararea drumurilor, pe de altă parte, avem probleme de care sînt deranjaţi cetăţenii, dar şi Guvernul, pentru că lucrurile merg prost", a spus Pavel Filip.

Şeful Cabinetului de miniştri a solicitat ministrului Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc, să întreprindă toate măsurile necesare pentru a primi acceptul UE de extindere a termenelor de implementare a proiectului, subliniind că ultima şansă este elaborarea, pînă la sfârşitul acestei săptămîni, a unui Plan concret de acţiuni în acest sens, agreat cu Delegaţia Uniunii Europene la Chişinău.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?