X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Usatîi: Zvonurile despre retragerea lui Ciubașenco din cursă sînt speculații

21 oct. 2016,, 15:30   Politică
8210 2
Усатый опроверг слухи о снятии Чубашенко с выборов
Foto: newsmaker.md

Zvonurile referitoare la posibila retragere a candidaturii lui Dmitri Ciubașenco din alegerile prezidențiale în favoarea lui Igor Dodon sînt speculații.


Astăzi, 21 octombrie președintele "Partidul Nostru" ("PN"), Renato Usatîi, și-a asigurat susținătorii că Ciubașenco va participa la alegeri și va fi în stare să ajungă în cel de-al doilea tur de scrutin, informează NOI.md.

„Au apărut zvonuri speculative cu privire la faptul că Dumitru Ciubașenco își va retrage candidatura în favoarea candidatului Partidului Socialiștilor. Poate că toată lumea ar trebui să se retragă, iar candidat atît din partea regimului de guvernare, cît și din cea a opoziției să fie Dodon? Nu ar fi corect. Procedînd astfel se fac presiuni asupra acelor oameni care ne susțin, oamenilor care sînt de partea noastră. Eu rog să înceteze orice speculații cu privire la acest subiect. Noi participăm la alegeri, cunoaștem rezultatele sondajelor reale, și nu ale celor care au fost organizate de "asociațiile porno" care nu efectuează sondaje, în general, ci desenează contra bani rezultatele acestora", a declarat Usatîi în adresarea publicată pe rețelele sociale.

Usatîi este sigur că candidatul din partea "Partidului Nostru" va putea trece în turul doi de scrutin. "Știu exact că ne poziționăm pe locul al treilea în țară, iar dacă vom insista cît se poate de mult în ultima săptămînă (înainte de alegeri. – n. red.), vom fi în stare să ajungem în al doilea tur de scrutin. În principiu, s-ar putea întîmpla să ne excludă din cursa prezidențială, cum au procedat și în alegerile parlamentare din 2014. Dar lasă Partidul Democrat numai să încerce să o facă!", a conchis liderul "PN".

Vă reamintim că directorul ziarului "Panorama", jurnalistul Dumitru Ciubașenco, a fost desemnat de Consiliul Național al "Partidul Nostru" candidat la funcția de președinte al țării la 31 august. Comisia Electorală Centrală l-a confirmat în mod oficial drept candidat la președinte, înregistrîndu-l cu №6 în buletinele de vot, pe data de 29 septembrie.

Alegerile președintelui Republicii Moldova, prin votul direct al alegătorilor, vor avea loc la 30 octombrie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?