Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Fostul procuror general interimar - A.Pîntea, REŢINUT

11 oct. 2016,, 12:53   Societate
4045 0
Foto: noi.md

Ofiţerul de presă al Procuraturii Generale, Maria Vieru, a confirmat pentru Deschide.md că Andrei Pîntea a fost reţinut pentru depăşirea atribuţiilor de serviciu – transferul dosarului Caramalac în Federaţia Rusă în timpul cînd îndeplinea funcţia de procuror general interimar, notează NOI.md.


Fostul prim-viceprocuror Andrei Pântea, care a asigurat şi funcţia de procuror general interimar al Republicii Moldova, a fost reţinut de procurorii anticorupţie.

La sfîrşitul lunii iunie curent Deschide.md scria că Comitetul de anchetă al Federației Ruse a clasat dosarul hoțului în lege Grigore Caramalac alias "Bulgaru". Urmărirea penală a fost încetată în decembrie 2015, la un an și jumătate de la transferul dosarului lui la Moscova.

Operativitatea cu care anchetatorii ruși s-au grăbit să-l scoată basma curată pe interlopul moldovean, pusă cap în cap cu circumstanțele aproape dubioase în care s-a transferat dosarul de la Chișinău în capitala rusă, "adie" a interese pecuniare pentru cei care și-au asumat procedura de transfer.

Unii vorbeau despre acest lucru doar pe "coridoarele înguste" ale Procuraturii Generale, în timp ce alții și-au etalat curajul de a comenta subiectul prin acuzații tranșante. Toate săgețile au fost îndreptate spre fostul prim-viceprocuror Andrei Pîntea, care, la rîndul său, spunea că s-a ținut cu strictețe de buchea legii cînd a pus semnătura pe decizia de transfer.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?